De toekomst van (online) winkelen

AR voor webshop: Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Geschreven door:

Marko Hogenhout

Medeoprichter

Augmented Reality AR voor Meubilair

Online shoppen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van het bestellen van kleding, elektronica tot aan uw favoriete pizza. Het zal u dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat de e-commerce industrie vorig jaar weer met 16% is gestegen en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Alhoewel er veel voordelen zitten aan het online winkelen staat de e-commerce markt ook voor grote uitdagingen. En één van deze uitdagingen is dat men niet de volledige product ervaring krijgt zoals u deze ervaart tijdens het fysiek winkelen. Zo is het soms moeilijk om de juiste kleur van een product in te schatten of de grootte van een product. Maar gelukkig is daar AR, wat de afkorting is van Augmented Reality. Met AR kunt u simpel gezegd digitale objecten in de echte wereld plaatsen.

Augmented Reality lijkt misschien ingewikkeld en iets voor een Hollywood film, maar het is innoverend, interactief en zal de e-commerce industrie voor eens en altijd veranderen! Waarschijnlijk zult u zich nu afvragen hoe kan ik deze technologie inzetten voor het verhogen van mijn sales? In deze blog leggen we alles uit over AR, wat de voordelen zijn en uiteraard hoe u deze innoverende technologie kunt inzetten voor uw webwinkel.

Wat is het verschil tussen Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)?

De termen ‘AR’ en ‘VR’ worden regelmatig door elkaar gehaald, terwijl er letterlijk een ‘wereld’ van verschil is. Zo kunt u met AR digitale objecten in de echte wereld plaatsen en met VR bevindt u zich in een virtuele wereld door middel van een VR bril.

Hierdoor lijkt het alsof u in een andere wereld bent. Voor AR is er geen bril nodig en kunt u met uw smartphone 3D objecten plaatsen waar u maar wilt. Dit is de reden waarom AR zo interessant is voor e-commerce. Met deze technologie op uw webwinkel kunnen uw klanten al uw producten thuis bekijken alsof het product recht voor ze staat in de woonkamer.

Voordelen van Augmented Reality in E-Commerce:

Één van de grootste voordelen van AR voor webwinkels is dat uw conversiepercentage aanzienlijk zal stijgen. Dit komt omdat potentiële kopers een beter beeld hebben van het product dat ze willen gaan aanschaffen. Een gevolg hiervan is dat u minder retouren zult krijgen, wat voor minder kosten en dus meer winst zorgt! Verder geeft 84% van online shoppers aan webwinkels met AR de voorkeur te geven en hierdoor zal uw potentiële klant zijn of haar aankoop niet bij uw concurrent maar bij uw webwinkel aanschaffen.

Dat Augmented Reality de standaard zal worden voor e-commerce is zeker. Steeds meer fysieke winkels zijn inmiddels ook over gegaan naar online verkopen en de coronacrisis heeft dit proces eigenlijk alleen nog maar versnelt. Hierdoor is de concurrentie moordend geworden en is het noodzakelijk om te blijven innoveren met uw webwinkel. Niet alleen om potentiële kopers naar uw webshop te krijgen, maar ook voor een hogere positie in Google.

Dankzij AR krijgt u namelijk 5x zoveel organische interactie op uw website dan normaal. En aangezien de ‘pagina bezoektijd’ één van de belangrijkste factoren is waar Google naar kijkt voor de ranking, zal dit voor veel organische bezoekers zorgen. Het is erg belangrijk om met uw webwinkel voorop te lopen en te starten met AR voordat er steeds meer webwinkels dit als service gaan aanbieden en consumenten dit als ‘normaal’ gaan beschouwen.

Kan dit ook voor mijn webshop?

Waarschijnlijk bent u inmiddels overtuigd dat AR fantastisch aansluit bij de e-commerce markt, maar vraagt u zich af: Kan dit ook in mijn webshop? Jazeker! Zieny is een AR bedrijf dat zich volledig focust op de e-commerce industrie.

Onze werkwijze is als volgt: als eerste maken wij uw producten in AR na. Zo kunt u uw product volledig in 360 graden bekijken. Vervolgens wordt dit 3D model door middel van onze software op uw website geplaatst en kunnen al uw bezoekers uw producten rechtstreeks van hun smartphone thuis bekijken! Bent u ook zo enthousiast geworden over Augmented Reality en wilt u uw klanten de beste winkelervaring ooit aanbieden?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw webwinkel te bespreken! Binnen 24 uur kunt u al uw eerste producten in AR laten zien.

Probeer nu tijdelijk gratis 14 dagen uit!

Geen verborgen kosten of voorwaarden. Start binnen 48 uur en zie direct de impact in uw winkel of op uw webshop!