AR VOOR UW SHOWROOM

Hoge energiekosten door uw showroom? Augmented Reality (AR) kan de oplossing zijn.

Geschreven door:

Marko Hogenhout

Medeoprichter

Augmented Reality AR voor showrooms energiekosten

Door omstandigheden in de wereld blijven de energieprijzen stijgen. Voor ondernemers met een showroom kan dit erg lastig zijn. Door de prijzen heeft u hogere kosten en waarschijnlijk een kleinere winstmarge. Dit kan erg vervelend zijn. Om dit te compenseren zit u misschien te denken om uw prijzen te verhogen maar dat is niet altijd de oplossing. Uw klanten moeten ook bereid zijn om dit te gaan betalen. Steeds meer bedrijven sluiten hun showrooms om energiekosten te besparen. Maar is dit wel de juiste oplossing?

Wanneer u uw showroom (tijdelijk) sluit kunnen klanten uw producten niet meer in het echt bekijken. Natuurlijk kunnen klanten via uw website de producten nog bekijken, maar enkel foto’s van uw producten is slechts een kleine impressie van uw product. Alleen foto’s op een website kan nooit de beleving vervangen van uw showroom. Of toch wel? Laten we het eens hebben over Augmented Reality (AR).

Augmented Reality (AR)

Mocht u nog nooit gehoord hebben van AR dan zal ik het even kort uitleggen. Via AR kunnen uw klanten uw producten thuis bekijken d.m.v. van een smartphone. Met één druk op de knop kunnen klanten uw producten in hun eigen omgeving bekijken. Bijvoorbeeld in een woonkamer.


Hier is een voorbeeld hoe AR werkt:

Zoals u in de video kunt zien is het erg makkelijk om diverse producten thuis te bekijken. Op uw website kan een knop gemaakt worden dat de AR functie van een smartphone opent. Dus wanneer uw klant op uw website is en op een AR knop drukt zal de telefoon het product automatisch in de ruimte plaatsen waar de persoon zich bevindt. Dus mocht uw klant bijvoorbeeld een stoel in zijn of haar woonkamer bekijken dan kan de klant via uw website al uw producten thuis bekijken. Ideaal toch?!

Ook is het mogelijk om uw klanten gebruik te laten maken van AR via een QR code. Deze QR code kunt u ook op uw website toevoegen, bijvoorbeeld bij uw productfoto’s. Wanneer een klant met zijn of haar smartphone deze QR code scant zal het product direct in AR bekeken kunnen worden. Uiteraard kunt u deze QR codes ook op social media, brochures of in folders toevoegen.

Voor welke producten werkt AR?

Alle producten kunnen in AR worden weergegeven. Echter is het ene product wel meer geschikt dan de ander. Een potlood kan in AR worden weergegeven maar is natuurlijk minder interessant dan een product dat moeilijk inschatbaar is qua grootte.

Meubilair is bijvoorbeeld uitermate geschikt om in AR te laten zien. Wanneer een klant een nieuwe bank wilt aanschaffen dan wil je zeker zijn dat deze bank ook past bij de rest van het interieur zoals de kleur van de muur, vloer en ander meubilair.

Hier een aantal voorbeelden van producten die erg geschikt zijn voor Augmented Reality:

Meubilair

Tuin

Hoe kan ik AR toevoegen aan mijn website?

AR toevoegen aan uw website is erg makkelijk. Het enige wat u ons hoeft te vertellen is welke producten u graag in AR wilt laten zien. Dan gaat ons team van die producten een 3D model maken. Vervolgens kunt u gemakkelijk via onze eigen software AR toevoegen aan uw website. Ook kunnen wij dit voor u doen.

Conclusie

Augmented Reality is de perfecte manier om energiekosten te besparen voor uw showroom of fysieke winkel. Via AR kunt u uw showroom volledig digitaliseren waardoor u geen fysieke showroom meer nodig heeft. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van AR. Volgend jaar verwachten we ook de AR bril van Apple en Facebook. Via een AR bril wordt het nog makkelijker voor uw klanten om uw producten te bekijken op de beste plek, namelijk bij de klant thuis.

Momenteel zien we al erg veel voordelen van AR. Zo kan AR bijdragen aan:

  1. Minder retouren
  2. Hogere Google positie
  3. Meer impulsieve aankopen
  4. Hogere conversieratio
  5. Hogere klantwaarde
  6. Meer terugkomende klanten
  7. En nog veel meer!
 

Wilt u ook beginnen met Augmented Reality voor uw bedrijf of webshop? Klik dan op onderstaande knop. Wij helpen u graag verder. Zieny is de AR specialist van Nederland voor e-commerce.

Probeer nu tijdelijk gratis 14 dagen uit!

Geen verborgen kosten of voorwaarden. Start binnen 48 uur en zie direct de impact in uw winkel of op uw webshop!