Wat is Augmented Reality (AR)?

Augmented Reality, afgekort als AR, betekent niets meer dan digitale objecten in de echte wereld plaatsen. Hierdoor krijgt de gebruiker een live en direct beeld van de potentiële werkelijkheid.

Wat is Augmented Reality (AR)?

Augmented Reality, afgekort als AR, betekent niets meer dan digitale objecten in de echte wereld plaatsen. Hierdoor krijgt de gebruiker een live en direct beeld van de potentiële werkelijkheid.

curl

Augmented Reality, afgekort als AR, betekent niets meer dan digitale objecten in de echte wereld plaatsen.

 

Hierdoor krijgt de gebruiker een live en direct beeld van de potentiële werkelijkheid. AR is de laatste jaren enorm populair geworden, en is niet meer weg te denken uit ons leven. Overal wordt AR toegepast en vaak zonder dat we het door hebben. Van spelletjes, sociale media, TV, tot aan medische operaties toe.

 

Het gebruik van AR technologie groeit exponentieel, en dit is goed te begrijpen. Nooit was het zo makkelijk om een object in het echt te bekijken door middel van uw smartphone. Dankzij lockdowns is dit alleen nog maar harder gegaan. Het is een sneltrein die niet meer te stoppen is.

 

Voorbeeld: Stel u wilt een nieuwe stoel kopen voor uw woonkamer. Normaal gesproken zou u naar een fysieke winkel gaan, rondkijken, en een stoel bekijken die u mooi vindt. Vervolgens komt u met vragen: “Past deze stoel wel in mijn woonkamer?” of “Past deze kleur wel bij mijn bank of muur?” etc. Dit brengt vele obstakels met zich mee. U kunt nu eenmaal die stoel niet meenemen en even snel bekijken in uw eigen woonkamer. Een winkel is natuurlijk anders dan uw woonkamer.

Nu voelt u het waarschijnlijk al aankomen, en u heeft gelijk. Dit is wel allemaal mogelijk met AR. Door middel van uw eigen smartphone en AR kunt u binnen enkele seconde deze stoel, of elk ander product in uw eigen ruimte bekijken. Dit kan echt van alles zijn. Een stoel in uw woonkamer, koffiezetapparaat in de keuken, een schilderij aan de muur, een trampoline in de tuin, een lampje op uw bureau, noem het maar op en het is mogelijk dankzij AR.

U kunt dit product volledig in 360 graden bekijken. U kunt er omheen lopen, dichterbij bekijken, van ver bekijken, alles is mogelijk. Het object zal blijven staan en niet meer van plek veranderen. Tegelijkertijd kunt u ook nog foto’s maken, of een filmpje om dit later weer terug te kijken hoe het product in uw woonkamer stond, of om te delen met familie en vrienden. Door de steeds betere kwaliteit van de camera in uw smartphone en de techniek van Zieny is het levensecht, en zult u zich afvragen of het product niet echt in uw eigen woonkamer staat.  Gelooft u ons niet? Probeer het zelf maar uit, onder deze pagina staan een aantal voorbeelden die u kunt testen.

 

De reden waarom AR zo populair is komt omdat het mensen veel  tijd, moeite, geld, en stress bespaart. Daarbij zetten grote partijen zoals Facebook, Apple, Google, Microsoft vol in op AR. Dit heeft direct invloed op alle consumenten. U kunt letterlijk tientallen producten in uw eigen ruimte bekijken in slechts enkele seconden. U kunt direct zien hoe het staat in uw ruimte, of de kleur mooi is, of het product niet te groot is etc. U bespaart ook tijd om naar een fysieke winkel te gaan, keuzestress, en inspanning. Bovendien is AR ontzettend simpel. Kinderen tot bejaarden kunnen gebruik maken van AR. Dit maakt de mogelijkheden nog groter om op veel manieren ingezet te worden.

 

Of we het leuk vinden of niet, de lockdowns hebben ons leven toch deels veranderd. Vergaderingen gaan via Zoom, we bestellen meer online dan ooit te voren, films kijken we online, fysieke winkels worden minder bezocht, en online is de nieuwe norm.

 

AR is nu nog vrij nieuw maar in enkele jaren zult u een leven zonder AR niet meer kunnen voorstellen. Bent u benieuwd naar statistieken over AR, en hoe dit uw webshop kan veranderen? Klik dan hier, en laat deze indrukwekkende statistieken u verbazen. U weet niet wat u mist! 😉

AR zelf testen? Bekijk deze producten in uw eigen ruimte.
0 %

77% meer impulsieve aankopen

77% zegt aankopen te hebben gedaan die ze normaal niet zouden doen zonder AR.

0 %

40% minder retouren

Dankzij AR zult u 40% minder retouren krijgen. Dit komt omdat AR een super realistisch beeld geeft van de werkelijkheid.

0 %

94% hoger converversie-percentage

Volgens Shopify hebben ecommerce websites met AR een 94% hoger conversie-percentage dan andere webwinkels.

Bent u klaar om Augmented Reality aan uw webshop toe te voegen?

Binnen 48 uur kunt u al uw eerste product in AR hebben.